Dhammapada titels — gesorteerd op titel

De Dhammapada Detailpagina's bevatten elk één of meerdere verzen die samen een verhaal vormen. Van de gehele Dhammapada zijn Detailpagina's beschikbaar, maar die zijn nog niet allemaal uitgewerkt.

Voor een lijst met alleen uitgewerkte detailpagina's, zie Uitgewerkte detailpagina's van de Dhammapada.

Dhammapada verhalen

De verzen van de Dhammapada zijn door de Boeddha uitgesproken naar aanleiding van een bepaalde gebeurtenis. Veel van deze gebeurtenissen zijn uitgewerkt in mooie en leerzame verhalen waarbij essentiële details van de gerelateerde verzen zijn toegelicht en uitgewerkt. Deze verhalen vind je op de pagina Uitgewerkte detailpagina's van de Dhammapada.

De volgende paden zijn verwijzingen van hoe je makkelijk naar de Dhammapada en naar de detailpagina's van de Dhammapada kunt gaan:

1. Via Sitemap > Sutta Pitaka — Toespraken. Kijk onder 5, Collectie van de kleinere teksten (Khuddaka Nikaya) en kies vervolgens II, Het Pad van Waarheid.

2. De verzen van de Dhammapada zijn over hoofdstukken verdeeld. Wanneer een detailpagina is uitgewerkt, is onder het vers een opvallende link aangebracht met de tekst: "Leer meer op de Detailpagina".

3. Onderaan elk hoofdstuk van de Dhammapada tref je links aan om te navigeren tussen 1. de Dhammapada; 2. de hoofdstukken; 3. Vorige/Volgende Hoofdstukpagina; 4. Uitgewerkte detailpagina's.

4. Op de Detailpagina's zelf zijn ook navigatie links aangebracht in de vorm van: 1. Dhammapada; 2. Dit Hoofdstukpagina; 3. Uitgewerkte detailpagina's.

Verder zijn er ook de volgende pagina's beschikbaar. Momenteel zijn nog niet alle detailpagina's van alle verzen volledig uitgewerkt, maar de pagina's zijn wel alvast beschikbaar.

Document info
RegID SbEX8QD7BxeLCAz
Bijgewerkt 2 september 2020 01:58:09
Auteur Peter van Loosbroek — Ananda
Locatie www.sleuteltotinzicht.nl
Copyright Zie a.u.b. copyright www.sleuteltotinzicht.nl/glb_copyright.htm
Overig Geen