Doneren

Doneren om de verspreiding van de Leer van de Boeddha een extra zetje te geven.

NL52 ABNA 0444 0954 03, t.n.v. Peter van Loosbroek

Er is veel meer over 'boeddhisme' geschreven wat het niet is dan wat het wel is. Er zijn ook nogal wat stromingen ontstaan die beslist niet datgene uitdragen wat de Boeddha werkelijk heeft onderwezen. Hierdoor raakt de ware Leer verloren. De enige wens die nog in mij leeft, is om de authentieke Leer van de Boeddha uit te dragen zodat velen bevrijding van lijden kunnen verwerkelijken.

Wie het oorspronkelijke boeddhisme (Theravada) bestudeert en beoefent, zal snel een duidelijk onderscheid zien tussen wat de Leer wel en wat de Leer niet is. Wie uiteindelijk begrijpt wat de Boeddha werkelijk heeft onderwezen, zal direct met ware kennis, zelf zien wat wel en wat niet tot het doel leidt. Ware kennis is hetgeen de bevrijdende factor is, en direct naar het doel leidt hetgeen Nibbana is.

Daarom stop ik veel tijd en moeite in het neerzetten van de authentieke Leer zodat zoveel mogelijk mensen de juiste weg naar ware bevrijding kunnen vinden. Daarnaast zal ik er altijd voor iedereen zijn. Want ik ben verschuldigd een goede vriend te zijn (kalyana mitta), voor iedereen.

Als ZZP'er werk ik vaak minder dagen zodat ik dan meer aan de website kan werken. Deze keuze heb ik zelf gemaakt, maar dat kost natuurlijk geld. Ook zijn er kosten m.b.t. software. Straks, wanneer ik met pensioen ga, hoop ik dit werk nog lang te kunnen doorzetten, want ik heb nauwelijks pensioen opgebouwd.

Donaties worden dan ook zeer gewaardeerd. Ik ga niet iedereen apart bedanken, omdat dat niet altijd mogelijk is (bijvoorbeeld vanwege het ontbreken van contactgegevens op een bankafschrift). Maar alles wordt zorgvuldig genoteerd op naam (op het bankafschrift) van degene die overmaakt. En mijn waardering voor jou wordt in mijn hart genoteerd.

Heel hartelijk dank, Peter (Ananda).

Monniken, er zijn zes dingen die zelden in de wereld verschijnen.

  1. Zeldzaam in de wereld is het verschijnen van een Perfecte (Tathagata).
  2. Zeldzaam in de wereld is het verschijnen van iemand die de Dhamma en Discipline onderwijst die door de Tathagata verkondigd is.

    (...)

A06-096 — Zes zeldzaamheden