Wat is er verkeerd aan gefrituurd voedsel?
Het is niet zozeer de snacks die ongezond zijn, maar de kwaliteit van de olie.
Alles wat we al verteld hebben over plantaardige olie (zie Commerciële oliën) en margarine (zie Margarine is nóg slechter dan olie) en de hydrogenering van beide, geldt nu nog steeds voor gefrituurd voedsel, behalve dat het nu nog erger wordt.
We gebruiken de plantaardige oliën. Veel van deze frituurproducten zullen nog steeds gedeeltelijk worden gehydrogeneerd omdat het ervoor zorgt dat de oliën langer houdbaar zijn. En naast deze problemen, gebruiken ze nu hoge temperaturen én ze hergebruiken het. Nu gaat de hoge hitte deze oliën nog verder oxideren en vernietigen. En als ze dat nu één keer zouden doen, zou dat al erg genoeg zijn, maar als ze dat de hele dag door doen en het maar door blijft gaan, batch na batch, wordt het nog ranziger en raakt het nog meer vernietigd.
Het zijn niet zozeer de snacks die ongezond zijn, maar de kwaliteit van de olie.