How to

Richtlijnen om het je makkelijk te maken om leuk en goed te leren in de sectie Gezondheid en Mindfulness.

Inhoudsopgave

Video's bekijken

Voorbeeld video definitie

Heb je een smart TV?

Een YouTube account aanmaken

Engels-Nederlands IF woordenlijst

Gezondheid woordenboek

Video's bekijken

Er wordt vaak verwezen naar links op het videokanaal van Dr. Sten Ekberg, de echte dokter. Hieronder een voorbeeld van hoe de links doorgaans gepresenteerd worden.

Voorbeeld video definitie

Video (0021) Dr. Sten Ekberg: Over basaal metabolisme, setpoint en meer
Trefwoorden: basaal metabolisme; setpoint.

De eerste link is de link die de video opent. De link opent het doel op een nieuwe, dus een andere pagina dan waar je op dat moment bent.

De reeks (0021) is het ID dat STI aan de video heeft toegekend zodat altijd herkend kan worden om welke video het precies gaat.

De trefwoorden zijn woorden die de hoofdlijnen van de video omvatten. De links van die trefwoorden leiden je naar het Gezondheid woordenboek van STI. Zo kan je namelijk, als je wilt, eerst leren wat die termen inhouden.

Op YouTube wordt reclame gemaakt, tenzij je voor reclamevrij kijken hebt betaald. De reclames worden niet gegenereerd door degene die de video presenteert en niet ook door STI.

Heb je een smart TV?

Als je een smart TV hebt, dan zijn daar vaak apps op geïnstalleerd waarmee je via je TV op het internet kunt. Dan kun je mooi in je luie stoel of op de bank de website bekijken. Uiteraard kan je dan ook naar YouTube. Maar vaak is er op een TV ook een YouTube app geïnstalleerd. Het is echt de moeite waard om daar even aandacht aan te besteden, want het bied je veel meer mogelijkheden!

Een YouTube account aanmaken

Een groot voordeel is wanneer je een YouTube account aanmaakt. Het is helemaal gratis en er gaat een wereld voor je open. Je kan bijvoorbeeld abonneren op een kanaal zodat je altijd alle video's van dat kanaal kunt bekijken. Het makkelijkst is om via je gewone computer of mobieltje het account aan te maken. Wanneer je eenmalig via je TV bent ingelogd, kijk je altijd verder via je eigen account. Op welk apparaat dan ook.

Tip Bij de Instellingen van YouTube kan je een ondertiteling laten weergeven en die kun je zelfs op Nederlands instellen. Het zijn altijd geautomatiseerde vertalingen, maar het voldoet goed. Heel makkelijk!

Engels-Nederlands IF woordenlijst

De Engels-Nederlands IF woordenlijst heb ik gemaakt om het je makkelijker te maken indien je wat meer moeite hebt met Engels. Deze lijst kan heel handig zijn als je bijvoorbeeld de video's van Dr. Sten Ekberg bekijkt.

Gezondheid woordenboek

Het Gezondheid woordenboek is een centrale informatiebron. Steeds meer termen zullen daar aan worden gekoppeld.

Op STI hebben we twee 'woordenboeken': één voor boeddhistische termen en één voor de sectie die gaat over gezondheid en mindfulness. Het kan zijn dat je via links in beide secties terechtkomt. Om een onderscheid te maken zodat je kan zien tot welke sectie het woordenboek behoort, zijn de items in de woordenboeken verschillend opgemaakt.

item gezondheid woordenboek

item boeddhistisch woordenboek