Vette producten goed of slecht?

Alles wat gelabeld is als geen vet, mager vet, gereduceerd vet, is geen heel voedsel meer.

voedsel

Alles wat gelabeld is als geen vet, mager vet, gereduceerd vet, is geen heel voedsel meer. Of het nu melk of yoghurt is of een andere zure room. Het is een contradictie omdat dit in wezen gezonde producten zijn. Maar als het gelabeld is als mager, 0% vet etc. betekent dit dat ze er iets uitgehaald hebben.

Het voedsel was compleet, het voedsel was heel, maar ze hebben er dingen uitgehaald omdat ze bang zijn voor vet. Het vet leverde smaak en textuur. Het had het mondgevoel, de rijkheid, de bevredigende eigenschappen. Maar wanneer ze die eruit halen verliezen we die verzadigende eigenschappen van het voedsel. En dan moeten ze er meestal suiker, kunstmatige smaakstoffen en kunstmatige stabilisatoren aan toevoegen. En met al deze verschillende chemicaliën moeten ze proberen dezelfde textuur en smaak en gevoel te krijgen wat het product oorspronkelijk had.

Het is dus meestal een vernietigd voedsel. Aanvankelijk was het vet er voor een reden. Als de natuur het daar gebracht heeft, dan was het een goed vet.

Dus vetten in gezonde oliën, in saladedressings of in mayonaise, zijn gezonde vetten. Maar als ze die vetten eruit halen en er iets anders voor in de plaats in stoppen, wordt het gewoon een chemisch brouwsel.

Deze pagina vormt o.a. een onderdeel van de pagina Wat je niet zou moeten eten.