Wat zijn elektrolyten?

Elektrolyten wisselen signalen uit tussen receptoren in cellen en de hersenen.

 

Pagina wordt nog uitgebreid

Omdat de sectie Gezondheid en mindfulness nog in ontwikkeling is, wordt deze pagina op een later tijdstip nog uitgebreid met meer informatie.

In de lijsten die naar de pagina's verwijzen, zal een paar weken worden aangegeven welke pagina's nog komen, nieuw en gewijzigd zijn.

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief (zie boven).

intermittent fasting

Je lichaam heeft essentiële mineralen nodig om goed te kunnen functioneren. Wanneer deze mineralen worden opgelost in vocht vormen ze elektrolyten die elektrisch geladen zijn. Ze wisselen signalen uit tussen receptoren in cellen en de hersenen wat erg belangrijk is voor allerlei processen.

Wanneer je bijvoorbeeld flink afvalt, je de koolhydraten reduceert en/of veel zweet, is het belangrijk dat je essentiële mineralen aanvult. Dit is o.a. belangrijk voor het stofwisselingsproces. Als je begint met een keto dieet kunt je elektrolyten eventueel een tijdje aanvullen in de vorm van supplementen, maar als je een gezond en gevarieerd voedingspatroon volgt en je bouwt de verandering van je eetpatroon geleidelijk aan op, is dat niet nodig. Het kan echter voor iedereen verschillend zijn. Supplementen mogen nooit een blijvende vervanging zijn van een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Bekijk de video's op Wat je wel zou moeten eten, zodat je weet wat goede voeding is en je de juiste mineralen binnenkrijgt.

Meer details over elektrolyten volgt.