De boeddhistische wegwijzer

Ben je nieuw in het boeddhisme of nieuw op Sleutel tot Inzicht? Bepaal hier makkelijk je route naar gelang je interesse.

Inhoudsopgave

Het doel van deze wegwijzer

Snel en makkelijk leren

Meditatie

Goed en eenvoudig leren mediteren?

Mindfulness oftewel Inzicht meditatie (Vipassana)

De Leer van de Boeddha

Toespraken

Laagdrempelig

Wie was de Boeddha?

Het leven van de Boeddha

Eén centraal uitgangspunt

Studie tips

Het doel van deze wegwijzer

Sleutel tot Inzicht is een grote website waar de oorspronkelijke boeddhistische Leer (Theravada) kundig verhandeld wordt en voor iedereen toegankelijk is. Als je zoekt naar een bepaalde richting, een niveau waar je interesse naar uitgaat, dan kan deze pagina een goede wegwijzer voor je zijn.

In deze wegwijzer worden slechts een paar hoofdrichtingen aangegeven waardoor je snel je richting kunt bepalen. Deze wegwijzer is daarom vooral handig voor mensen die nieuw zijn op deze website.

Voor een uitgebreidere verkenning, raadpleeg de De boeddhistische sitemap.

Snel en makkelijk leren

Als je een snelle rondleiding wilt en tegelijkertijd toch iets wilt opsteken, dan is het wellicht een goed idee om eens de pagina Cursus boeddhisme te bezoeken.

Je kennis over het oorspronkelijke boeddhisme verbreden en verdiepen is nog nooit zo makkelijk, zo accuraat en zo leuk geweest.

Meditatie

Goed en eenvoudig leren mediteren?

Wil je op een juiste en verantwoorde manier leren mediteren zoals de Boeddha dit onderwezen heeft? Raadpleeg dan de hoofdpagina De basis van meditatie. Ook voor mensen die al langer en/of elders mediteren, wordt geadviseerd op die pagina te beginnen.

Deze pagina kun je ook bereiken via de sitemap sectie De basis van meditatie.

Mindfulness oftewel Inzicht meditatie (Vipassana)

Als je op zoek bent naar Inzicht meditatie, de oorspronkelijke mindfulness, dan zit je hier goed! Want op Sleutel tot Inzicht is de satipatthana training zeer praktisch opgebouwd en in detail uitgelegd. Alles onderbouwd door diepgaande kennis en de instructies van de Boeddha zelf. Raadpleeg de hoofdpagina Inzicht meditatie.

Deze pagina kun je ook bereiken via de sitemap sectie Inzicht meditatie.

De Leer van de Boeddha

De pagina's uit de hoofdpagina De Leer van de Boeddha benadrukken belangrijke aspecten van de boeddhistische Leer. De hoofdpagina is onderverdeeld in categorieën.

Deze pagina kun je ook bereiken via de sitemap sectie De Leer van de Boeddha.

Toespraken

De toespraken van de Boeddha bereik je via de sitemap sectie Sutta Pitaka — Toespraken. Je zult er vele beroemde toespraken ontdekken alsook de bekende Dhammapada.

Laagdrempelig

Wie was de Boeddha?

Wil je weten wie de Boeddha was en wat zijn missie was? Dit wordt op een laagdrempelige wijze weergegeven via de hoofdpagina De Boeddha — Zijn leven en zijn missie. Deze sectie is ook geschikt voor kinderen en is dus ook goede leerstof voor scholen.

Deze pagina kun je ook bereiken via de sitemap sectie De Boeddha — Zijn leven en zijn missie.

Het leven van de Boeddha

Op de hoofdpagina Het leven van de Boeddha in beeld krijg je een goed algemeen beeld met leuke plaatjes. Deze sectie is ook geschikt voor kinderen en is dus ook goede leerstof voor scholen.

Deze pagina kun je ook bereiken via de sitemap sectie Het leven van de Boeddha in beeld.

Eén centraal uitgangspunt

Voor een uitgebreidere verkenning is er de sitemap waar vanuit je alle secties en pagina's van de website kunt bereiken. De sitemap is één centraal uitgangspunt en goed opgedeeld in secties. Het is van belang om alle secties eventjes goed te verkennen en te ontdekken wat deze secties te bieden hebben. Als je zo wijs bent, weet je straks alles makkelijk en snel te vinden. Gemak dient de mens!

Deze pagina kun je ook bereiken via de footer (onderkant) van elke pagina.

Studie tips

Voor het bestuderen van de Dhamma kunnen enkele Studie tips zeer waardevol zijn.

Deze pagina kun je ook bereiken via de footer (onderkant) van elke pagina.

Document info
RegID KPeFQcK0STkzS3o
Bijgewerkt 16 april 2023 12:55:33
Auteur Peter van Loosbroek — Ananda
Locatie www.sleuteltotinzicht.nl
Copyright Zie a.u.b. copyright www.sleuteltotinzicht.nl/glb_copyright.htm
Overig Geen