Waar te beginnen met inzicht meditatie?

Raadpleeg deze pagina om goed wegwijs te worden in de informatie over inzicht meditatie.

Stapsgewijs naar het doel

De satipatthana methode is hét fundament voor inzicht meditatie. Dit staat ook wel bekend als de 'mindfulness' training. Over heel de wereld heen hebben talloze mensen hier een eigen draai aan gegeven. Maar de echte en zuivere vorm is door de Boeddha ontwikkeld. Op Sleutel tot Inzicht is deze meditatie van indachtigheid rechtstreeks afgeleid van de woorden van de Boeddha zelf én uitgebreid toegelicht.

De satipatthana methode is veel ruimer dan de meeste mensen denken. Om hier op een goede manier naar toe te werken, is er goede en duidelijke informatie nodig. Daarom is het van belang de volgorde goed in acht te nemen.

De volgorde

Alvorens te beginnen met de satipatthana methode, is het belangrijk om in elk geval eerst de sectie De basis van meditatie door te nemen. Begin met de meditatie op de ademhaling op de eenvoudige manier zoals daar is aangegeven.

De sectie Inzicht meditatie geeft een ruimer beeld van inzicht meditatie in het algemeen. Die sectie legt vooral een goed verband met de realiteit van het dagelijks leven en is daarom zeer verrijkend. Het is goed om tussen de bedrijven door daar in te lezen.

De pagina Satipatthana — De meditatie van indachtigheid (die je via de sectie Inzicht meditatie kunt bereiken) is de hoofdpagina voor Satipatthana en geeft je een volledig overzicht dat zich specifiek op de satipatthana training richt. Dit is inclusief de woorden van de Boeddha zelf, inclusief extra aanvullende informatie bij elk onderwerp. Het is goed om er eens doorheen te lezen zodat je grofweg weet wat de ware 'mindfulness' training exact inhoudt, wat de uiteindelijke training omvat en hoe je elk onderdeel beoefend. Zie het in het begin vooral als een goede verkenning op waar je uiteindelijk naar toe traint.

Document info
RegID glyYmwgSoo4JoM8
Bijgewerkt 27 oktober 2022 13:48:05
Auteur Peter van Loosbroek — Ananda
Locatie www.sleuteltotinzicht.nl
Copyright Zie a.u.b. copyright www.sleuteltotinzicht.nl/glb_copyright.htm
Overig Geen