Boeddhisme in de praktijk

Levenservaringen die het doorgeven waard zijn

Boeddhisme in de praktijk is een serie artikelen waarin belangrijke aspecten uit het dagelijkse leven volgens de boeddhistische zienswijze worden vertaald. Het betreft onderwerpen die ons allemaal aangaan. De eenvoudige verwoording en voorbeelden uit de praktijk, zorgen voor een laagdrempeligheid zodat iedereen hier waardevolle informatie uit kan putten.

Deze serie is dus niet alleen voor boeddhisten. Er zullen wel verwijzingen (d.m.v. links) naar boeddhistische aspecten worden gemaakt. Door die verwijzingen wordt het mogelijk om bepaalde aspecten verder te verkennen waardoor je nog meer inzicht krijgt in de onderlinge verbanden. Het is zoals elk puzzelstukje uiteindelijk de puzzel compleet maakt.

Op deze wijze worden essentiële aspecten van het leven duidelijker voor iedereen. En voor hen die echt willen begrijpen wat de Boeddha werkelijk heeft onderwezen, zal deze realistische levenswijze toegankelijker worden.

Maar het maakt helemaal niet uit of je nu wel of geen boeddhist bent. Een label op je voorhoofd maakt je immers niet gelukkig. Echter, als je enkele belangrijke aspecten van het leven goed begrijpt, kan dit al een radicale, positieve verandering in je leven teweegbrengen. Gelukkig zijn is in feite elk moment perfect begrijpen wat er zich voordoet.

Uitbreiding van de artikelen Van tijd tot tijd worden nieuwe artikelen aan deze serie toegevoegd. Die zijn dan bereikbaar via deze pagina.

Binnenkort

Document info
RegID Prk000
Bijgewerkt 22 juni 2020 09:20:30
Auteur Peter van Loosbroek — Ananda
Locatie www.sleuteltotinzicht.nl
Copyright Zie voor gebruik van deze tekst www.sleuteltotinzicht.nl/glb_copyright.htm
Overig Geen